Medlemsbreve 2016

Medlemsbrev december

Landsbyskolen i Huaquish, Peru                            

I foråret var Fina de Berger endnu en gang på besøg i sit kære hjemland. Den lille landsbyskole i Huaquish står Fina’s hjerte meget nær, og Ulandsgruppen har - som mange nok husker - også tidligere støttet forskellige projekter på skolen. 

Skolen har stadig gode indtægter fra salg af afgrøderne fra frugtplantagen og fra marsvine-farmen, men de havde brug for økonomisk hjælp til at få skolens tag repareret, og vi har givet dem 5.000 kr. til formålet. Her ovenfor får I et lille kig inden for på skolen.

Kalangala, Uganda                                       

Jonna Kildebogaard fra ’Børn i Afrika’ har meldt tilbage, at de madrasser, de fik sidste år, er til stor gavn og glæde for de mange fattige familier på øen Kalangala. Jonna har tæt kontakt til alle familierne, da hun i år har ”pendlet” mellem Danmark og Uganda hele 10 gange bl.a. for at sikre, at børnene kommer i skole.

Oprindelig havde vi en ide om, at nogle af pengene kunne bruges til at bygge en seng til de familier, hvor der kun er en bedstemor til at passe børnene. Det viste sig dog, at den plan ikke fungerer i det virkelige liv. Dels er husene er så små, at en seng ville fylde alt for meget, mens madrasserne kan sættes op ad væggen om dagen – dels kan en madras bruges af flere, når den ligger på gulvet.

Tandklinik i Kitgum, Uganda

Tandklinikken ligger på Kitgum General Hospital i det nordlige Uganda – det hospital, hvor vi for nogle år siden gav penge til renovering af kvindeafdelingen og hvor vi betalte noget af fragten til Uganda for tandlægeinstrumenter, som Kristine Buusman havde fået doneret.

Hospitalet modtager patienter fra et område med 300.000 mennesker, og der er ingen andre tandlægetilbud i distriktet. Klinikken betjenes af en uddannet tandlæge og nogle assistenter.

Pladsen er trang, og det er et stort ønske at udvide ved at bryde en mur ned mellem to rum, at få malet, repareret vinduet og få ordentlige håndvaske-muligheder. Desuden er der brug for en tekniker til at reparere sug og skyl – samt tandlægestolen, så den igen kan køre op og ned.

I budgettet søges også om penge til mange dyre tandlægeinstrumenter, men det ovenfor nævnte beskrives som det mest presserende og kan gøres for 8.000 kr. som vi har givet dem, mens Kristine fortsat samler ind til nye instrumenter.

Almaz Ashine børnehjem, Addis Ababa, Ethiopien                                     

Efter at vi i lang tid ikke har hørt noget fra Almaz Ashine’s hjælpeorganisation, fik vi her i efteråret igen en henvendelse om økonomisk hjælp. Efter at den etiopiske regering i oktober indførte undtagelsestilstand, er levevilkårene i landet blevet endnu mere vanskelige end før.

Børnehjemmet beder om hjælp til indkøb af medicin og andre fornødenheder til hjemmets mindste beboere, og vi har givet dem 8.500 kr. som dækker budgettets 26.989 etiopiske Birr

 

Årets julegave

2.000 kr. til CARE for 4 nye brønde til landsbyen Kasapo i Tanzania.

 

Med en stor tak for i år ønskes I Glædelig Jul og Godt Nytår

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Medlemsbrev april

Børnehave/skole i Pader, Uganda

Som fortalt i medlemsbrev juni 2015 blev bygningen i Pader taget i brug sidste år – dog uden hverken døre eller vinduer. I første omgang gav det noget halvfærdige resultat ikke anledning til særlige overvejelser fra vores side, men vi trøstede os ved Kristine’s bemærkning, at det nye hus i sig selv var en stor forbedring i forhold til, at børnene tidligere havde siddet klemt sammen i to små hytter.

Kristine har siden fortalt, at slanger kunne kravle ind og lægge sig i rummene, og børnene havde en dag fundet en slange, som den mandlige lærer måtte slå ihjel.

Father Cyprian havde desuden lagt mærke til, at også kvæget kunne finde på at gå ind i bygningen om aftenen, og de er jo så store, at de kunne komme til at beskadige døråbningerne.

Efter de oplysninger kunne vi ikke andet end at tage sagen op igen, og vi bevilgede 15.000 kr. til vinduer og døre, så børnene kan være trygge i huset og ikke skal dele det med hverken slanger eller kvæg. Kristine har selv samlet ind blandt venner og bekendte til færdiggørelse af gulvene og pudsning af væggene, så huset nu står fuldt færdigt.

Børnebibliotek i Kiryandongo, Uganda

For at blive ved Kristine lidt endnu, så kan vi fortælle, at hun i øjeblikket arbejder i Sydsudan.

Kristine er som altid fuld af gode forslag til nye projekter, og her kommer endnu et, som vi har fundet, at det var en god ide at støtte.

En af Kristine’s tidligere kolleger, som er folkeskolelærer havde arvet en stor mængde bøger. Derfor havde han nu en drøm om at åbne et børnebibliotek i Kiryandongo i det nordlige Uganda, hvor han stammer fra. Der er i forvejen ingen biblioteker i det distrikt. 

Hidtil havde han brugt et lokale i kirken til opbevaring af bøgerne, og herfra kørte han ud til landsbyerne i weekenderne og underviste børnene i at læse.

Det store ønske var at få penge til hylder, borde og stole til indretning af et bibliotek i et lille, billigt, offentligt tilgængeligt lokale. Det viste sig at kunne finansieres for bare 5.000 kr. som Kristine videresendte til ham kort før jul, så han kunne bruge sin juleferie på at få det etableret.

Nigeria, ”Din Nødhjælp”

De fleste af jer vil nok allerede via TV eller andre medier være bekendt med Anja Ringgren Lovén, den unge danske kvinde, som for år tilbage opsagde sit job og forlod Danmark for at tage til Nigeria som frivillig ulandsarbejder. Anja driver nu et center for udstødte børn i Nigeria – de såkaldte ”heksebørn” og gør et fantastisk arbejde for at give disse børn en chance i livet. 

Da vi i efteråret 2015 hørte, at centeret havde været udsat for et røveri og var blevet totalt raseret, gav vi Anja en håndsrækning på 5.000 kr. til nye gulvtæpper, som det var et stort ønske at genanskaffe for at dække de bare cementgulve og gøre lokalerne mere hyggelige.  

Burkina Faso, Gorom-Gorom

De nok som bekendte fællesmåltider er stadig i høj kurs hos kvindeprojektet M’Balla Sukaabe, Da også vi synes, at de oplysende møder, der afholdes i forbindelse med fællesbespisningen, er af stor værdi for børnene har vi valgt at videreføre traditionen og givet 12.000 kr. til formålet, så børnene igen i år kan få glæde af både den gode mad og den nyttige viden, der følger med.

GOD SOMMER

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------